Barnen flyttar hemifrån

Viktigt att tänka på när det är dags för barnen att flytta från hemmet.

 • Chatta direkt Vardagar 08-17
 • Kontakta oss

När barnen flyttar hemifrån

När dina barn växer upp och står på tröskeln till att flytta hemifrån är en speciell tidpunkt för er alla. Det är en fantastisk tid av förändringar, nya äventyr och viktiga beslut. Vi vet att det samtidigt kan väckas många känslor och att det är ett tillfälle där det kan vara klokt att ta en närmare titt på er juridiska situation. Kommer du som förälder att hjälpa till ekonomiskt för att göra flytten möjlig? Funderar du på att ge bort en bostad? Med rätt handlingar och vägledning utifrån er unika situation skapar vi trygghet för både dig och ditt vuxna barn.

Se hela texten

Aktuellt för dig

När du som förälder överväger att ge en gåva till ditt barn är det klokt att noga tänka igenom konsekvenserna. Generellt betraktas gåvor till barn som förskott på arv. Det innebär att den dag du går bort, kommer det barn som mottagit gåvan att få en mindre del av arvet. Om du inte vill att det ska anses vara ett förskott på arv kan du upprätta ett gåvobrev.

När du väljer att låna ut pengar, vare sig det är till ditt eget barn eller någon annan, är det alltid klokt att upprätta ett skuldebrev. Ett skuldebrev fungerar som ett ömsesidigt avtal som klargör lånebeloppet och de överenskomna villkoren, inklusive återbetalningsplan och eventuell ränta. Ett skuldebrev utgör en trygghet och en säkerhet för både långivaren och låntagaren.

Behöver ni juridisk rådgivning kring er nya livssituation, ert gåvobrev, skuldebrev eller råd i största allmänhet? Vi reder ut era frågeställningar och vägleder er utifrån just era behov.

Relaterade tjänster

Gåvobrev

fr. 3 995 kr

Upprätta ett gåvobrev när du ger bort en gåva av större värde.

 • Digitalt eller fysiskt möte
 • Fakturering efter avslutat ärende
 • Fri avbokning
Läs mer om Gåvobrev

Skuldebrev

fr. 3 995 kr

Ett skuldebrev är en trygghet för den som har betalat mest. Vi hjälper er efter era behov.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Fri avbokning
 • Fakturering efter avslutat ärende
Läs mer om Skuldebrev

Juridisk rådgivning

2 095 kr/tim

Vi reder ut dina juridiska frågeställningar och vägleder dig utifrån dina behov.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Fri avbokning
 • Fakturering efter avslutat ärende

Livsögonblick

Livsögonblick

"Jag och pappa väntade så förväntansfullt på dig. Vem var du där inne? Trots att du är så liten, är du det största som hänt oss!"

"Mormor, minns du somrarna på landet? Vi satt ute på trappan och klappade grannens kattungar. Jag hade kunnat sitta där hela dagen med dig."

“Minns du hur starkt solen sken på vår bröllopsdag? Tänk hur snabbt dagen gick, trots månader av planering.”

Vi hjälper dig vart du än befinner dig.

Välkommen till våra kontor runt om i landet för ett personligt möte. Du kan alltid ringa till oss för ett kostnadsfritt samtal.