Ge bort en gåva

När du ger bort en gåva finns juridik som kan vara viktig för dig att tänka på.

 • Chatta direkt Vardagar 08-17
 • Kontakta oss

Att ge bort en gåva

Det finns olika situationer då att ge bort en gåva är ett sätt visa sin kärlek och omtanke. På julafton, födelsedagen eller helt enkelt bara för att någon betyder väldigt mycket. Att ge bort en gåva är alltid en fin gest och oftast behöver man inte krångla till det. Om du däremot önskar ge bort något av ett större betydande värde kan det komma att påverka dig och mottagaren juridiskt. Vill du ge dottern delar av fastigheten? Eller ska den goda vännen få en större summa pengar som "tack för hjälpen"? Oavsett orsak är det viktigt att reflektera över vilka konsekvenser gåvan kan ha. Med rätt handlingar och vägledning skapar vi trygghet för både dig som givare och din mottagare.

Se hela texten

Aktuellt för dig

Ett gåvobrev förebygger ofta framtida konflikter och oklarheter. Därför är det viktigt att upprätta ett gåvobrev när du ger bort en gåva av betydande värde. Ska du ge bort en fastighet behöver du alltid skriva ett gåvobrev. Vi säkerställer att ditt gåvobrev upprättas på ett juridiskt korrekt sätt så att både du och den som tar emot gåvan kan vara trygga i framtiden.

Undvik krångliga resor till banken och risken för spillt kaffe eller nyfikna blickar i den hemliga pärmen. Förvara ditt gåvobrev och dina andra viktiga handlingar hos oss. Det säkerställer både hanteringen för dig och att dina viktiga dokument hamnar i rätt händer i framtiden när du inte längre är här. Vår dokumentförvaring är inte bara bekväm utan utgör också en kostnadseffektiv försäkring mot de ekonomiska konsekvenser som kan bli av att förlora eller förstöra viktiga juridiska handlingar.

Behöver ni juridisk rådgivning kring er nya livssituation, ert gåvobrev eller i eller i största allmänhet? Vi reder ut era frågeställningar och vägleder er utifrån just era behov.

Relaterade tjänster

Gåvobrev

fr. 3 995 kr

Upprätta ett gåvobrev när du ger bort en gåva av större värde.

 • Digitalt eller fysiskt möte
 • Fakturering efter avslutat ärende
 • Fri avbokning
Läs mer om Gåvobrev
Fysisk förvaring

Dokumentförvaring

1 695 kr - Engångskostnad

Förvara dina juridiska handlingar hos oss och säkerställ att de hamnar i rätt händer den dagen du inte längre finns.

 • Förvara ditt testamente
 • Begravningsönskemål
 • Andra värdefulla handlingar

Juridisk rådgivning

2 095 kr/tim

Vi reder ut dina juridiska frågeställningar och vägleder dig utifrån dina behov.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Fri avbokning
 • Fakturering efter avslutat ärende

Livsögonblick

Livsögonblick

"Jag och pappa väntade så förväntansfullt på dig. Vem var du där inne? Trots att du är så liten, är du det största som hänt oss!"

"Mormor, minns du somrarna på landet? Vi satt ute på trappan och klappade grannens kattungar. Jag hade kunnat sitta där hela dagen med dig."

“Minns du hur starkt solen sken på vår bröllopsdag? Tänk hur snabbt dagen gick, trots månader av planering.”

Vi hjälper dig vart du än befinner dig.

Välkommen till våra kontor runt om i landet för ett personligt möte. Du kan alltid ringa till oss för ett kostnadsfritt samtal.