Gifta sig

När det är dags att gifta sig finns juridik som kan vara viktig för er att tänka på.

 • Chatta direkt Vardagar 08-17
 • Kontakta oss

Att gifta sig

Ska du och din partner gifta er? Stort grattis till förlovningen och till ert nya kapitel tillsammans! Genom att gifta sig och ingå äktenskap med varandra påbörjar ni en fantastisk resa ur många aspekter. Ringar ska väljas och bröllop ska planeras. Viktigt att komma ihåg är dock att den juridiska situation ni tidigare hade förändras vid ett giftermål. Vi förstår att det kan låta både trist och väldigt långt bort att tänka på ekonomisk ansvarsfördelning just nu. Därför har vi samlat viktig information och läsning för er så att ni kan känna er trygga inför ert nya kapitel tillsammans. Det tar upp saker som vem som äger vad och vem som ska ha rätt till vad vid en eventuell förändring i er relation. Det är av kärlek och omsorg ni tänker efter före!

Se hela texten

Aktuellt för er

Vill ni dela lika på allt om ni skulle gå isär eller om någon av er avlider? Om inte behöver ni reglera vilken egendom som ni vill göra till enskild egendom. Det ni makar eller blivande makar kan bestämma i ett äktenskapsförord är att egendom som tillhör eller tillfaller någon av er ska vara dennes enskilda
egendom. Ni kan även genom ett nytt äktenskapsförord bestämma att egendomen ska vara giftorättsgods.

Att inleda äktenskap med varandra innebär inte nödvändigtvis att ni ärver varandra. För att säkerställa att er kvarlåtenskap fördelas så som ni önskar rekommenderar vi att ni upprättar ett testamente.

När ni börjar ert nya kapitel kan det vara bra att se över era försäkringar. Har ni försäkringar med förmånstagarförordnande? Och vem har ni isådanafall angivit som förmånstagare? Vår samarbetspartner Cynk® reder ut er försäkringssituation och sammanställer den i en rapport. Tryggt, tydligt och säkert!

Behöver ni juridisk rådgivning kring den nya livssituationen, ert äktenskapsförord, testamente eller juridiska råd i största allmänhet? Vi reder ut era frågeställningar och vägleder er utifrån just era behov.

Relaterade tjänster

Äktenskapsförord

fr. 3 995 kr

Genom ett äktenskapsförord kan ni göra all egendom eller delar av er egendom till enskild egendom.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Fri avbokning
 • Fakturering efter avslutat ärende

Testamente

fr. 3 995 kr

Ett testamente är en kärleksfull och omtänksam gåva till människor du bryr dig om, på dina villkor.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Bevittning ingår
 • Fakturering efter avslutat ärende
Läs mer om Testamente
Fast pris

Försäkringsinventering

2 995 kr

En försäkringsinventering är en komplett sammanställning av försäkringsskydd för en individ.

 • +35 försäkringsbolag
 • Medlemsorganisationer
 • Tidigare arbetsgivare

Juridisk rådgivning

2 095 kr/tim

Vi reder ut dina juridiska frågeställningar och vägleder dig utifrån dina behov.

 • Kostnadsfritt inledande samtal
 • Fri avbokning
 • Fakturering efter avslutat ärende

Livsögonblick

Livsögonblick

"Jag och pappa väntade så förväntansfullt på dig. Vem var du där inne? Trots att du är så liten, är du det största som hänt oss!"

"Mormor, minns du somrarna på landet? Vi satt ute på trappan och klappade grannens kattungar. Jag hade kunnat sitta där hela dagen med dig."

“Minns du hur starkt solen sken på vår bröllopsdag? Tänk hur snabbt dagen gick, trots månader av planering.”

Vi hjälper dig vart du än befinner dig.

Välkommen till våra kontor runt om i landet för ett personligt möte. Du kan alltid ringa till oss för ett kostnadsfritt samtal.