Studentpoolen

Sveriges första renodlade studentpool i familjerätt!

Möt våra fantastiska juristassistenter.

Vi på Juristbolaget tror att de bästa studieresultaten uppnås genom att teori och praktik kombineras. Därför erbjuder vi studenter vid juristprogrammet möjligheten att kombinera studier med deltidsarbete hos oss som juristassistenter. De får en unik inblick i hur det är att arbeta på en juristbyrå specialiserad på familjerätt redan under studietiden och får värdefull erfarenhet för framtiden.

Vi erbjuder möjligheten att kombinera studier och arbete!

Våra juristassistenter sitter inte i receptionen eller brygger kaffe. Hos oss lär du dig att praktisera juridiken!

  • Varierade arbetstider
  • Skapa värdefulla kontakter
  • Varma kollegor
  • Erfarenhet för framtiden

Juristassistenten är en del av helheten.

Vi är ett dedikerat team som brinner för att hjälpa våra klienter med juridiska frågor inom ekonomisk familjerätt, så som bouppteckningar, bodelning- och arvskiften, dödsboförvaltning samt juridiska dokument så som testamenten, samboavtal och gåvobrev, där våra studenter spelar en viktig roll i vår verksamhet. Studenterna arbetar med administrativa uppgifter samt får möjligheten att delta i enklare- och mer kvalificerade juridiska uppgifter, beroende på vem man är som person. Målsättningen är att våra studenter jobbar 1–2 arbetspass i veckan på vårt kontor i centrala Stockholm. Våra studenter deltar i våra sociala aktiviteter och får möjlighet att delta i vissa förekommande utbildningar, vilket ger möjlighet att bygga upp ett värdefullt kontaktnät inför framtiden och samtidigt få värdefull erfarenhet inför framtiden.

Möt en av våra studenter!

Theodor Söderman

Theodor studerar Juristprogrammet vid Stockholms Universitet och var först ut att bemanna Juristbolagets studentpool när den startades under våren 2023.

Av ren tur egentligen. Jag var på jakt efter ett sommarjobb på en mindre juristbyrå för att få en känsla av juristyrket. Efter att ha sökt med ljus och lykta hittade jag Juristbolaget som såg väldigt inbjudande ut. Jag sommarjobbade i tre veckor och stormtrivdes och fick sedan erbjudande om att stanna kvar och utgöra en del av studentpoolen, vilket jag givetvis tackade ja till!

Ingen dag är den andra lik. Tjänsten är otroligt mångsidig och innefattar allt från att hjälpa kunder över telefonväxeln till att besöka dödsbon för att leta reda på testamenten. Några av de mer återkommande arbetsuppgifterna utgörs av telefonsamtal, upprättande och utskick av kallelser till bouppteckningsförrättningar samt att skicka ut originalhandlingar till kunder.

Jag rekommenderar alla som är intresserade av familjejuridik att söka sig till Juristbolaget. Möjligheten till utveckling är gränslös och varje dag ställs man inför nya utmaningar som kräver en lösning. Tjänsten är unik på så sätt att man får chansen att utföra mer kvalificerade uppgifter än på andra byråer.

De absolut bästa delarna av tjänsten är variationen och gemenskapen. Studentpoolen är spindeln i nätet och syftar till att bistå och underlätta juristernas arbete där det behövs. Med underbara kollegor och varierade arbetsuppgifter blir varje dag ett nytt äventyr.

Bli en av oss!

Vi är stolta över att vara en arbetsplats där människor trivs och når sin fulla potential. Vi söker alltid efter engagerade och talangfulla personer som delar vår vision och vill vara en del av vårt team.