Jurist Stockholm

Senior processjurist inom ekonomisk familjerätt och barnrätt till vårt huvudkontor i Stockholm!

Välkommen hem till en arbetsplats bland vänner!

Juristbolaget® växer och därför söker vi en engagerad och erfaren processjurist inom ekonomisk familjerätt och barnrätt till vårt team i Stockholm som delar vår passion att hjälpa människor i familjerättsliga frågor. Den personliga viljan att hjälpa andra, glädjen och strävan i att göra skillnad för medmänniskor är den viktigaste egenskapen hos våra medarbetare. Våra medarbetares unika egenskaper är kraften, kapaciteten och det sällsynta med Juristbolaget!

Vi ger dig din nästa utmaning!

Vi ser en stor efterfrågan på tjänster inom vårdnad, boende och umgänge där processerfarenhet är avgörande. Vi söker därför en processvan jurist till vår nystartade processgrupp för att stärka upp teamet, bredda vårt tjänsteutbud och utveckla processverksamheten med kundens intresse i fokus. Du utgår ifrån vårt huvudkontor i centrala Stockholm, men uppdrag hålls i hela Storstockholm samt resor runt om i Sverige förekommer.

Vi letar efter dig som har bred erfarenhet av tvistelösning och domstolsprocessen inom bodelning, arv och/eller inom ärenden om vårdnad, boende och umgänge och/eller LVU-mål och mål om brott mot barn. Du är van vid att agera ombud för klienter, både i och utanför domstolen och kan självgående identifiera hur du utifrån klientens bästa kan föra dina ärenden framåt. Du är trygg, har en stark egen drivkraft och trivs med att arbeta självständigt.

Samtidigt är du en stark lagspelare, människoälskare med hög social kompetens. Du har förståelse för att vi är varandras framgång och du trivs i en roll som handledare för juniora kollegor. Du är strukturerad, noggrann och affärsmässig. Vi ser också att du vill arbeta i ett proaktivt företag under tillväxt med högt arbetstempo, förväntningar och effektiva beslutsprocesser med högt i tak. Du är också trygg i att arbeta med digitala administrations- och klienthanteringssystem.

Du kommer att ansluta dig till ett dedikerat team med familjär stämning, med gemensam strävan. Samarbetsförmåga, genomförandekraft och driv till initiativ värderas för att uppnå gemensamt resultat. Vi prioriterar personlig utveckling och välmående för våra anställda och vill möta varandra och våra kunder med lyhördhet och medmänsklighet. Du erbjuds ett omväxlande arbete med stimulans i mycket varierande arbetsuppgifter, i stundtals högt tempo, men alltid omgiven av varma kollegor.

Då vi är en mindre och privatägd juristbyrå kan vi erbjuda unika förmåner och utvecklingsmöjligheter för dig som anställd. Vi månar om balans mellan privatliv och arbetsliv och erbjuder våra medarbetare flexibel arbetstid med möjlighet att arbeta på distans under en stor del av arbetsveckan. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, pensionsavsättningar och för att du ska kunna växa i din roll erbjuder vi breddutbildningar varvat med individuella utbildningsinsatser. Dessutom har du en årlig kurspott på åtta timmar som du kan använda fritt för att gå externa kurser på arbetstid.

Information om tjänsten

Du har en juristexamen eller Jur. kand med minst två års erfarenhet av att ha uppträtt som ombud i dispositiva tvistemål inom den ekonomiska familjerätten samt/eller i indispositiva tvistemål inom barnrätten. Tjänstens omfattning är heltid, 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan ska innehålla ditt CV, relevanta studieintyg, personligt brev med foto och mejlas till jobb@juristbolaget.se. Urval kommer att ske löpande och du är välkommen med ansökan så snart som möjligt. Välkommen med frågor om tjänsten till vår VD Erik Stenekas,
Tel: 070-996 38 83

Läs mer om oss!

  • Jobba med oss!

    En arbetsplats bland vänner.

  • Vi är Juristbolaget®

    Mer om oss och vad vi står för.